Amsterdamse gemeenteraadsleden willen een snel debat houden met ambtenaren na een toename van bende-gerelateerd geweld in de afgelopen weken. De leiders van alle 12 in de raad vertegenwoordigde partijen hebben opgeroepen tot het debat en verklaarden dat 'geweren en geweld geen deel uitmaken van onze stad'.

 Er zijn de afgelopen vier dagen vijf schietincidenten in Amsterdam geweest, waarvan er drie plaatsvonden in het stadsdeel Zuidoost. Een persoon werd gedood in de schietpartijen, een gewond en verschillende particuliere huizen werden geraakt door kogels. Lokale omroep AT5, die gewapend geweld in de stad controleert, zegt dat er tot nu toe 50 incidenten zijn geweest. 

Zinnen Vorige week bleek dat Amsterdamse rechters een akkoord hebben bereikt om hogere straffen op te leggen aan mensen die schuldig zijn bevonden aan wapenmisdrijven. ‘Er zijn veel steken en moorden in de stad geweest en mensen zijn meer bereid om handgranaten te gebruiken’, zei woordvoerder Domien Huijbregts tegen de AD. 

‘Daarom willen we een duidelijk signaal afgeven. Dit is volkomen onaanvaardbaar. ’Vorig jaar stond de Nederlandse hoofdstad opnieuw bovenaan de ranglijst van gemeenten met de ergste criminaliteitscijfers. Het aantal incidenten in de hoofdstad daalde in het algemeen in 2018, maar er was een toename van voertuigdiefstallen, straatroof en aanranding, volgens de 18e editie van de Misdaadmeter-enquête. In totaal zijn 14 mensen vermoord in Amsterdam.

Lees meer op DutchNews.nl
Advertisements

Konstantin (aka Leon Brookhill) was born in Moscow's Vystavka Dostizheniy Narodnogo Khozyaystva (VDNKh) district on 23 February 1961 the second son of a School master. Educated at Kazan National Research Technical University Казанский национальный исследовательский технический университет имени А. Н. Туполева he graduated in Economics in 1982. He was recruited to the Soviet 40th Army serving as a Сержант in Aghanistan,later transferring to 1008th Flak Artillery Regiment, before being struck in the shoulder by a stray shell fragment. Konstantin invalided out of the Army started up as Soviet blogger 'Maaxmann', later becoming a guard for a Moscow ballet company and it was there accompanying them in the West, that he had his first taste of the 'High Life'. Failing to return to Russia he resided first in Reutlingen, where he became a correspondent for Frankfurter Allgemeine Zeitung...later he moved to London to write for the Telegraph,where he now resides with his wife and 2 children.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: