Amsterdamse gemeenteraadsleden willen een snel debat houden met ambtenaren na een toename van bende-gerelateerd geweld in de afgelopen weken. De leiders van alle 12 in de raad vertegenwoordigde partijen hebben opgeroepen tot het debat en verklaarden dat 'geweren en geweld geen deel uitmaken van onze stad'.

 Er zijn de afgelopen vier dagen vijf schietincidenten in Amsterdam geweest, waarvan er drie plaatsvonden in het stadsdeel Zuidoost. Een persoon werd gedood in de schietpartijen, een gewond en verschillende particuliere huizen werden geraakt door kogels. Lokale omroep AT5, die gewapend geweld in de stad controleert, zegt dat er tot nu toe 50 incidenten zijn geweest. 

Zinnen Vorige week bleek dat Amsterdamse rechters een akkoord hebben bereikt om hogere straffen op te leggen aan mensen die schuldig zijn bevonden aan wapenmisdrijven. ‘Er zijn veel steken en moorden in de stad geweest en mensen zijn meer bereid om handgranaten te gebruiken’, zei woordvoerder Domien Huijbregts tegen de AD. 

‘Daarom willen we een duidelijk signaal afgeven. Dit is volkomen onaanvaardbaar. ’Vorig jaar stond de Nederlandse hoofdstad opnieuw bovenaan de ranglijst van gemeenten met de ergste criminaliteitscijfers. Het aantal incidenten in de hoofdstad daalde in het algemeen in 2018, maar er was een toename van voertuigdiefstallen, straatroof en aanranding, volgens de 18e editie van de Misdaadmeter-enquête. In totaal zijn 14 mensen vermoord in Amsterdam.

Lees meer op DutchNews.nl

Kazan- Kazan National Research Technical University Казанский национальный исследовательский технический университет имени А. Н. Туполева he graduated in Economics in 1982

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: